LP-kontakten/Stödboende

LP-kontakten i Örebro är ett socialt arbete som bedrivs i Pingstkyrkan i Örebro på Nygatan 10. Här vill vi skapa möjligheter för dig att hitta vägar till att bryta negativa mönster och vanor och dessutom ditt missbruk. Vi kan bistå dig i kontakten med myndigheter, skuldsanering och sjukvård för att tillsammans hitta det stöd som behövs i form av behandlingsinsatser. På kontakten bjuder vi omväxlande på frukost och fika. Där samtalar vi, har en enklare andakt och sjunger tillsammans.

Öppettider LP-kontakten: Måndag-onsdag 9.00-12.00. Föreståndare LP-kontakten i Örebro: Samuel Ardenfors, tel: 0760-34 81 89.

 

 

 

 

Har du genomgått en behandling eller är inställd på en nykter livsstil kan Stödboendet på Holmen i Örebro vara ett alternativ i vårdplaneringen:

Vi erbjuder ett stödboende för män som vill leva i nykterhet och som behöver hjälp att få vardagen att fungera. Som gäst på stödboendet, med plats för 4 personer, har du ett eget rum. Du deltar i gemensamma samlingar i syfte att stärka självkänslan och bryta negativa mönster och vanor, alltså en form av individuellt anpassad social rehabilitering med utbildad personal. I vårt koncept erbjuder vi också arbetspraktik.

Du är varmt välkommen att besöka oss!
Vi kan även göra hembesök.

Tel Stödboendet: 070-792 54 17.

Verksamhetsledare LP-föreningen Örebro län: Anette Valdemarsson, tel: 0760-35 61 55.

Då LP-verksamheten driver behandlingshem i Nässjö är detta ytterligare ett alternativ där vi kan bistå dig i dialogen med socialtjänst och behandlingshem.