Pingstkyrkan i Örebro, eller Elimförsamlingen, startades 1916 av 16 personer som brukade komma samman för att be och läsa bibeln tillsammans. Idag finns över 900 medlemmar och fem anställda. Vilka är vi och vad vill vi?

I vår kyrka vill vi forma en miljö där alla människor får möjlighet att ta emot Guds kärlek. Vi tror att den kristna tron uttrycks i en växande kärlek till Gud och till medmänniskorna. Gud vill ge kraft, nya impulser och kan förändra det som ser omöjligt ut. Vi vill vara en kyrka som berör vår omgivning och förändrar den – en frimodig kyrka!

Arbetet med barnen och de unga har alltid varit väsentligt. Vi har periodvis haft
söndagsskolor över hela stan, hobbygrupper och läger. Vi tror att det ligger i vår församlings DNA. Det vill vi fortsätta med. Vi vill bygga ett strålande barn- och ungdomsarbete och prioritera den uppväxande generationen – vara en kyrka för nästa generation!

Jesus berättade en gång en liknelse om en kung som bjöd till bröllop för sin son. Men människor brydde sig inte om att komma. Då sa han åt sina tjänare att ”gå ut där vägarna skiljs…” Han bjöd alla sorters människor för att fylla bröllopssalen. Vi tror att vår kyrka har en särskild uppgift att vara de utsattas kyrka. I flera decennier har vi funnits nära arbetet med missbrukarvård genom LP-stiftelsen, för att ta ett exempel.

Det här har vi försökt sammanfatta i våra visionsord: Nya människor, Unga människor, Berörda människor – och en förändrad stad. Därför vill vi vara en kyrka som är öppen och välkomnande för alla och som kännetecknas av en fri atmosfär, där vi vågar visa längtan, glädje, sårbarhet och vårt behov av Gud.

Välkommen till Pingstkyrkan!

Vad tror vi på?