Alphakurs

Är du nyfiken på kristen tro? Välkommen på Alphakurs!
Ny Alphakurs startar våren -20.

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.

 

Kursen i Pingstkyrkan i Örebro pågår under 10 torsdagskvällar och en helg. Våra alphakvällar startar klockan 18 med att vi äter tillsammans. Kvällen fortsätter med ett föredrag. Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio till fyrtiofem minuter och är framförda av en föredragshållare som är på plats. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Har du frågor? Maila alpha@orebro.pingst.se