Några av oss

Vad betyder det för dig att vara en kristen?

Sören Segerlund:
– För mig innebär det ett stort lugn inombords. Ett lugn som i sin tur skapar en trygghet och även glädje. Det bygger mycket på bönekontakten där jag genom åren lärt mig att dela sånt som också är svårt och tufft. Jag är långtifrån perfekt och känner att jag inte alltid räcker till i alla sammanhang. Då vet jag att jag har en vän här inombords som förstår mig, vi vandrar tillsammans kan man säga.

Sören-Segerlund_8384

– I mitt jobb där jag kör ut syrgas till hempatienter i Värmland och halva Dalsland möter jag mycket ensamhet. Det är klart jag blir uppmuntrad när jag får höra att de väntat på mig och att de vill prata lite kring hur de har det. Här vill jag tro att det jag har inom mig betyder något när vi både småpratar eller kommer in på de stora livsfrågorna.

Kristoffer Jörtsö:
– Att vara kristen för mig handlar om att veta hur jag ska leva mitt liv och hur jag ska navigera i den här världen. Istället för att svälja allting som kastas på oss som exempelvis att bli rik, att se bra ut och ett allmänt tänk om att det är bra om du är bäst, så väljer jag att se till vad Bibeln säger om hur vi ska leva våra liv.

Christoffer-Jörtsö

– När Jesus säger, i Romarbrevet 12:2, att vi inte ska anpassa efter denna världen utan ständigt förvandlas genom förnyelsen av våra tankar så blir det min stadiga grund till att inte dras med i all den trasighet som vår värld är formad av. Min tro visar på att det finns någonting större än det som erbjuds här och denna vetskap skapar en trygghet i mitt liv. Guds ord formar mig också till en mer kärleksfull människa genom att vi ständigt blir påminda om att göra allt i kärlek, vad vi än gör.

Claudine Ntwari:
– Att vara en kristen för mig betyder för det första att jag behöver lyssna in vad Gud vill med mitt liv. Genom att läsa min bibel (ofta på franska eller kirundi) så får jag vägledning och den hjälp jag behöver. Jag har i stunder när det varit svårt fått hjälp bara genom att vara trogen min bibel.

claudine_8467

Claudine blev en kristen i ungdomsåren. Under en tid tappade hon relationen men är glad idag att hon för snart 20 år sedan hittade tillbaka. Till vardags finns hon på en förskola och jobbar extra i köket på Universitetssjukhuset.

Läs mer:
Om oss – vilka är vi?
Vad tror vi på?