Några av oss

Vad betyder det för dig att vara en kristen?

Sören Segerlund:
– För mig innebär det ett stort lugn inombords. Ett lugn som i sin tur skapar en trygghet och även glädje. Det bygger mycket på bönekontakten där jag genom åren lärt mig att dela sånt som också är svårt och tufft. Jag är långtifrån perfekt och känner att jag inte alltid räcker till i alla sammanhang. Då vet jag att jag har en vän här inombords som förstår mig, vi vandrar tillsammans kan man säga.

Sören-Segerlund_8384

Innan Sören gick i pension körde han ut syrgas till hempatienter och där mötte han mycket ensamhet.

– Det är klart jag blev uppmuntrad när jag fick höra att de väntat på mig och att de vill prata lite kring hur de har det. Här vill jag tro att det jag har inom mig betydde något när vi både småpratade eller kom in på de stora livsfrågorna.

Claudine Ntwari:
– Att vara en kristen för mig betyder för det första att jag behöver lyssna in vad Gud vill med mitt liv. Genom att läsa min bibel (ofta på franska eller kirundi) så får jag vägledning och den hjälp jag behöver. Jag har i stunder när det varit svårt fått hjälp bara genom att vara trogen min bibel.

claudine_8467

Claudine blev en kristen i ungdomsåren. Under en tid tappade hon relationen men är glad idag att hon för snart 20 år sedan hittade tillbaka. Till vardags finns hon på en förskola och jobbar extra i köket på Universitetssjukhuset.

Läs mer:
Om oss – vilka är vi?
Vad tror vi på?